Nieuws

Hier schrijven wij af en toe wat actuele dingen met een leuke foto erbij. Veel foto’s worden, als u er op klikt, vergroot. Kijk ook eens in de foto sectie (zie het menu links). 

17 juni 2019

Eindelijk weer een zonnige dag. Whoopy en Gabi genieten van de zon. Tot het ze te warm wordt 🙂

17 juni 2019

Ze zijn er weer volop de gras aren oftewel kruipers. Dat wordt weer na iedere wandeling uitgebreid controleren, vooral tussen de teentjes. Houd ze in de gaten!

 

31 mei 2019

Raisa is jarig. Twaalf wordt zij vandaag. Hier een foto van de feestvierende dame..

 

30 maart 2019

Wij hebben, n.a.v. een tip op Instagram, regenjasjes voor onze Beardies gekocht. Dat is iets geweldigs. Het is even puzzelen hoe je ze het makkelijkste aantrekt, maar na een paar keer is dat in een oogwenk gebeurd. Het heet “Downpour Suit” en wordt gemaakt door Hurtta. De honden worden niet in hun bewegingen geremd, kunnen gewoon rennen en ravotten, maar je bent bij thuiskomst zo klaar met afdrogen. Wij hebben ze gekocht bij PETster in Uppsala, Zweden (www.Petster.eu). Daar zijn ze veruit het voordeligst en hun service is absoluut top.  Op de “Link” pagina hebben wij een link naar hun (engelstalige) website toegevoegd. Voor ieder ras staat erbij welke maat je nodig hebt. Voor de Beardie is dat 60M. Hieronder een paar foto’s:

Whoopy in haar regenjasje

Hurtta Downpour Suit

Hurtta Downpour suit

 

27 maart 2019

Bij de jaarlijkse inentingen in september 2017 zei onze reguliere dierenarts dat er een middel op de markt was gekomen, dat speciaal voor gewrichtsproblemen is. Het heet FLEXADIN ADVANCED.  Het zou te ver voeren om alle bijzonderheden van dit product hier te vermelden, maar als u, bijvoorbeeld op

https://www.dierapotheker.nl/Hond/630-Tablet-en-Brok/4952-Flexadin-Advanced-30-stuks

kijkt, heeft u een goed beeld van wat het product beoogt. U kunt ook op de foto hieronder klikken, maar niet vergeten naar ons terug te komen hoor…… We zijn nu zo’n anderhalf jaar verder en we kennen Raïsa niet meer terug. Ze is ontzettend aanhankelijk geworden, speels, loopt graag haar rondjes door het Westerpark en…….. loopt niet meer mank. We hebben op onze wandelingen al vele goede ervaringen gehoord: een hondje in een wagentje die niet zo best meer liep, loopt nu mee zonder wagentje, een andere hond die heel slecht liep, trekt nu weer een -voorzichtig- sprintje. Dit zijn geen verzonnen gebeurtenissen, wij worden ook niet gesubsidieerd door wie dan ook, maar wij vinden de uitwerking van Flexadin Advanced zo bijzonder, dat wij het graag bekend maken. Want wie weet kunt u ook uw hond zo een beter leven geven.

Flexadin Advanced

31 mei 2018

Vandaag is Raisa aan de beurt. 11 jaar is zij nu. Lang zal ze leven, hiep hiep hiep….

Onder het genot van een hapje en een drankje, wordt dit uitbundig gevierd…..

 

21 maart 2018

Whoopy is vandaag 9 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd meis

 

 

15 november 2016

Gabi is vandaag geholpen. Wij hebben dat weer bij Dierenkliniek ’t Westland in Naaldwijk laten doen door M. Hoynck van Papendrecht, de “uitvinder” van kijkoperaties bij dieren. (meer achtergronden van een dergelijke operatie kunt u vinden op de pagina “Sterilisatie ja of nee” en via de link naar deze Dierenkliniek op de link-pagina). Thuisgekomen was zij natuurlijk heel zielig, maar Whoopy ontfermde zich over haar en dat was ontzettend lief om te zien.

gaby-na-operatie-20161115_132531-kopie

gabi-na-operatie-20161115_132708-kopie

 

29 oktober 2016

Het knalt al weer in Zoetermeer alsof het een lieve lust is. Raisa en Whoopy zijn geregeld ’s avonds in paniek als er in de buurt weer eens een gigantische bom tot ontploffing wordt gebracht. Zelf gaan we ook nog wel eens een meter de lucht in van de schrik.

15 september 2016

Sinds 6 september hebben we gezinsuitbreiding. Deze ruwharige teckeldame van 2 jaar oud, moest terug naar de fokker omdat haar baasje ernstig ziek is. Nu woont zij bij ons en we kunnen, na een week, met een gerust hart zeggen dat het prima gaat. Af en toe laat zij nog wel een plasje lopen als je haar aanhaalt, maar dat is ook het enige. Een heerlijk beest met een bijzondere kleur: zwart getijgerd.

Maak kennis met Gabi:

Hallo, ik ben Gabi.Hallo, ik ben Gabi.

Na de laatste avondronde wordt er gezellig nog even wat geknaagd.Na de laatste avondronde wordt er gezellig nog even wat geknaagd.

Dit is onze voortuin. Als het warm is, liggen we hier de hele dag lekker in de schaduw.

Dit is onze voortuin. Als het warm is, liggen we hier de hele dag lekker in de schaduw.

1 september 2016

Onlangs kwamen wij in een plotselinge onweersbui. Raisa en Whoopy vluchtten weg, ieder een andere kant uit. Whoopy had ik snel weer te pakken, maar Raisa is ZES uur verdwenen geweest. Uiteindelijk hebben we haar, dank zij iemand die de dierenambulance had gebeld, weer gevonden. Omdat zoiets tien jaar van je leven kost, hebben wij direct de Tractive GPS gekocht. Dat is een kleine GPS zender die je aan de halsband klikt.

Tractive GPS

Tractive GPS

De Tractive kwam er in een Zwitserse test als beste uit en het is inderdaad een geweldig apparaatje. Je krijgt er een app voor de smartphone bij, waarop je je hond desgewenst live kunt volgen en op een paar meter nauwkeurig kunt traceren. Het –waterdichte- kastje kost bij Tractive zelf € 49,99 euro, de abonnementen zijn er vanaf € 3,75 per maand. Wij hebben voor het Premium abonnement gekozen en dat kost per jaar 49 euro. Er is geen aparte SIM kaart nodig, of een extra abonnement bij je telefoonprovider. En….. hij werkt in heel Europa.

Als u nu denkt dat wij provisie krijgen voor deze “reclame”, dan kunnen wij u verzekeren dat dat niet zo is. Maar omdat dit zo’n ontzettend mooi en nuttig apparaatje is, willen wij u graag daarover informeren. Op de pagina “Links” vindt u een link naar de website van Tractive. U kunt daar kiezen voor een Engelstalige of Duitstalige website. Maar er zijn natuurlijk ook andere aanbieders te vinden.

26 augustus 2016

In verband met het steeds mank lopen van Raisa, hebben we contact gehad met Thilly Ruinen. Op haar advies zijn we overgegaan op andere voeding. De meisjes krijgen nu Carnibest Natuur Bio, dat volgens haar metingen het beste voor ze zou zijn. Bovendien is onze olie vervangen door Krill olie en is de Glucosamine van merk veranderd. En, last but not least, ze krijgen nu ’s morgens 6 druppels en ’s avonds 5 druppels CBD+ olie van Jacob Hooij. Dat is een niet-verslavende hennep olie die pijnstillend zou werken.

Het is heel bijzonder maar sinds een ongeveer een maand, loopt zij nog maar een heel klein beetje te wiebelen, staat veel makkelijker op en is opmerkelijk vrolijker.

Wij waren al twee jaar niet meer naar het strand geweest, maar nu het zo veel beter met Raisa gaat, zijn we op 26 augustus weer naar Noordwijk geweest om te kijken of ze het aan kan. En ja hoor, ruim twintig minuten lopen dollen en niets aan de hand. Lang genoeg voor zo’n eerste keer, je wilt het niet overdrijven. Maar hiervan krijg je tranen in je ogen. Met dank aan de adviezen van Thilly.

26 augustus 2016

Een hittegolf gaat over het land. Overal is het heet, zelfs ’s nachts. Maar op het strand van Noordwijk, ’s morgens om 06.30 is het nog heerlijk:

Noordwijk 26-8-2016 Noordwijk2 28-8-2016

 

 

 

 

21 maart 2016

20140825_100549 - kopie (2)

HOERAAAAAA!!!!!!!  WHOOPY IS JARIG EN WORDT VANDAAG 7 JAAR

Raisa en Whoopy met kerstman 2015 - kopie

8 november 2015

Raisa’s verblijf in Utrecht lijkt grote gevolgen te hebben gehad: zij is véél aanhankelijker dan ooit tevoren, komt zelfs af en toe om een aai vragen. Zij schrikt nog steeds heel erg van geluiden, maar is daar sneller overheen. Waar zij voorheen buiten nauwelijks snuffelde, krijgt ze nu waarschijnlijk binnenkort blaren op haar neus: zij ruikt links, zij ruikt rechts, even terug en dan weer verder. Zelfs in het Stadshart liet zij Whoopy gaan en liep zelf vlak langs de gevels om overal te kunnen ruiken, af en toe voor een winkeldeur snuiven. Niet te geloven, dat voor Raisa. Kortom het lijkt wel een andere hond.

30 oktober 2015

Met Raisa naar de dierenarts geweest om o.a. over de scopie te overleggen. Omdat de botscan al € 627,00 kost en in feite geen concrete oorzaak heeft gegeven, hebben wij gevraagd of hij een scopie zinvol acht. Zijn reactie was kort en bondig: als het zijn hond zou zijn geweest, zou hij dat niet laten doen: Raisa zou wéér onder narcose moeten, er is geen garantie dat de orthopeed iets concreets ziet en als hij wat zou zien, hoeveel kans van slagen zou een operatie dan hebben? Hoeveel pijn en ongemakken zou Raisa daarvoor moeten doorstaan? Uiteindelijk hebben we er voorlopig voor gekozen om het zo te laten en met natuurlijke pijnverlichters te blijven werken. Plus een maandelijks bezoek aan de chiropractor om de zaak los te blijven houden.

14 oktober 2015

De orthopeed heeft gebeld om de uitslag van de botscan te bespreken. Normaliter heeft hij een vrij duidelijke indicatie wat de oorzaak van een probleem is, waarna hij een behandeltraject voor kan stellen. Niet in het geval van Raisa. Zij heeft links voor drie “hot spots” en het is niet duidelijk welke van de drie het mank lopen veroorzaakt. In de elleboog, pols en bij haar schouder zit iets. Om beter te kunnen zien wat het zou kunnen zijn, stelt hij voor een scopie te maken. Dat is een soort kijkoperatie en kost ca. € 1.000,00 . Maar dat zou nog geen garantie geven dat hij inderdaad een eenduidige diagnose zou kunnen stellen. Hij zou de papieren naar onze dierenarts sturen, zodat wij met hem zouden kunnen overleggen.

7 oktober 2015

Vanaf 09.00 mochten we Raisa ophalen en het spreekt voor zich dat we er even daarna al waren. Raisa blij, wij natuurlijk ook.

6 oktober 2015

Om 09.00 uur moet Raisa in Utrecht zijn voor de botscan. Omdat zij met een radioactief middel werd ingespoten en dat daar uit moet plassen (wettelijke regeling), moet zij een nacht blijven. Jeetje, dat doet pijn in je hart om haar in een hok achter te moeten laten. Gelukkig zijn ze ontzettend lief voor haar, ze mag af en toe buiten op het binnentuintje een plasje doen en het hok is groot genoeg om beetje rond te kunnen lopen. Of op de vele dekens te slapen.

25 september 2015

Met Raisa bij de orthopeed geweest in de hoop dat hij de oorzaak van het mank lopen kan vinden. Hij heeft geadviseerd een botscan te laten maken, zodat hij beter kan zien wat er aan de hand is.

3 augustus 2015

Omdat het vandaag weer een hete dag was, tegen de 30 graden, hebben we een wandelingetje gemaakt in de verkoelende schaduw van het Westerpark. Tijdens een drinkpauze zaten de meisjes zeer geïnteresseerd naar de A-12 te kijken. Vraag ons niet waarom, we hebben geen idee.

20150803_161313 - kopie20150803_161440 - kopie

26 juli 2015

Gisteren was de grote juli storm. Bij de wandeling vandaag konden wij de gevolgen daarvan in de buurt zien.

20150725_153332 - kopie

20150726_154804 - kopie

Deze tak stond twee centimeter in het pad geboord. Nou ja, alles beter dan in iemands hoofd…..

15 juli 2015

Raïsa loopt al maanden te sukkelen. Naast het mank lopen (zie bij “Oh jee, Raïsa loopt mank”), kreeg zij in april Giardia en was daar behoorlijk ziek van. Zij had iedere dag wel een paar keer hevige diarree met bloedverlies. De dosis anti-biotica die zij kreeg was blijkbaar iets te laag, want na een week herstel kwam het weer in volle hevigheid terug. En weer anti-biotica. Omdat de darmen daar een enorme opduvel van krijgen, kreeg zij ook ProSoluble en ProFibre om de darmflora weer een beetje op te bouwen. Zij was er ruim een maand vanaf, toen ze weer diarree met bloedverlies kreeg. Maar nu verloor zij wel heel erg veel bloed. Bovendien kon zij bijna niet meer kouwen en kuchte steeds. Geen zin in eten, nou ja, zij wilde wel eten, maar kon dat bijna niet. Wéér naar de dierenarts, weer een Giardia test gedaan, maar die was negatief. Het bloedonderzoek zag er, naar zeggen van dierenarts, erg goed uit en God zij dank was ook de test voor de “Ziekte van Addison” weer negatief. Zij kreeg nu Rimadyl om de darmen tot rust te brengen en een lichte anti-bioticum voor haar keel. De indruk bestond dat zij wellicht een keelontsteking had, of een vorm van kennelhoest. Na drie dagen stonden wij weer bij de dierenarts, omdat er geen enkele verbetering in de diarree zat. Na een Prednison injectie en een week aangepast voer (geen vers, maar een hypo-allergeen) gaat het nu gelukkig beter. Zij staat weer vooraan als zij denkt dat er wat te knagen valt en is weer levendig genoeg. Over een paar dagen weer terug naar vers voer van Bibi. Hopelijk heeft zij het voorlopig even gehad, want dat arme kind heeft het dit jaar wel heel erg te verduren gehad.

22 juni 2015

Vandaag was het APK dag en omdat Raïsa ontzettend graag met de auto mee gaat, ging zij natuurlijk ook mee naar de dealer in Gouda. Wij konden wachten in de zithoek in de showroom. Terwijl ik van een kop koffie zat te genieten, liep zij zeer geïnteresseerd naar de nieuwste modellen te kijken.

Bij Skoda van Beynum in Gouda

Zo, eerst de receptionist begroeten…..

20150622_103237 - kopie

Ik denk toch dat ik die Yeti leuker vind….

20150622_103651 - kopie

Nou, ik denk er nog maar even over na…..

 

mei/juni 2015

Via het contactformulier van de website, hebben wij een familielid van Raïsa leren kennen. Zij heet Wilma en is drie jaar jonger als Raïsa. Wilma heeft een tuin en dat is voor onze balkondames natuurlijk het einde.

20150614_133728 - kopie

Wilma links, Raïsa rechts

 

20150614_133225 - kopie

Geweldig als je onder het hek door naar buiten kunt kijken.....

Geweldig als je onder de deur door naar buiten kunt kijken. Raïsa vindt het wel even leuk, maar Whoopy kan dat uren volhouden…..

Whoopy vindt de straat heel interessant.....….want stel je voor dat er toevallig een poes voorbij zou lopen…..

...en zo ziet dat er uit vanaf de straat gezien...…en zo ziet dat er uit vanaf de straat gezien…

Bij een wederzijds bezoek, hoorde natuurlijk ook een gezamenlijke wandeling.

mei juni 2015 220 - kopieWilma, Whoopy en Raïsa

 

30 april 2015

Vandaag is er iets heel bijzonders gebeurd. Van de kant van de buurman kwam er een poes ons balkon opgelopen. Nu zult u misschien denken: “Nou en, wat is daar zo bijzonder aan?”. Wel, niemand op onze etage miste een poes, maar wij wonen wel op de 11e etage.……. Uiteindelijk in alle liften een briefje opgehangen en al gauw meldde zich de verontruste eigenaar van Bailey, want zo heet de kater. Hij was al twee dagen weg en de eigenaar kon haar geluk niet op toen zij het briefje in de lift zag hangen. Wat ons zo sprakeloos heeft gemaakt? Hij woont op de 4e……..

20150430_102300 - kopie (2)

Raisa en Whoopy konden hun geluk niet op met dit onverwachte bezoek

20150430_102328 - kopie (2)

20150430_112042 - kopie (2)

De eigenaar haalt Bailey op. Bailey is blij maar Whoopy is verdrietig

Nog gauw een afscheidskusje

Nog gauw een afscheidskus

10 april 2015

In verband met haar mank lopen (zie ook “Oh jee, Raïsa loopt mank”, moest Raïsa vandaag weer naar de holistische dierenartspraktijk Den Hoek in De Bilt. De verbetering is minimaal, uitsluitend voelbaar maar nog niet zichtbaar. Hier ligt zij totaal ontspannen op de onderzoekstafel, te genieten van het Biosensor apparaat en de acupunctuur. Van het Biosensor apparaat wordt zij echt heel slaperig, zo zelfs, dat zij soms ligt te dromen. Raisa bij Den Hoek - kopie

5 april 2015

WIJ WENSEN AL ONZE BEZOEKERS EEN VROLIJK PASEN !

 

23 maart 2015

We hebben wat nieuwe pagina’s toegevoegd. Onder “Gezondheid” vindt u nu ook de pagina “Oh jee, Raïsa loopt mank”, waarbij wij de hulp hebben ingeroepen van een paranormaal begaafd iemand en een holistische dierenarts. Verder is er onder “Een pup of een herplaatser” de pagina “Raïsa 6 jaar bij ons” toegevoegd plus een beschrijving van Whoopy, onder de titel:  “En dit is Whoopy”. En last but not least bij de “Foto sectie” de pagina “Een echt hondenleven”, waarin we u laten zien hoe vermoeiend een hondenleven kan zijn.

22 maart 2015

Nee, dit is niet een van onze meisjes. Dit is Gisselle Delvalle en zij woont in de V.S.. Haar baasje vindt het goed dat wij haar op onze website laten zien…… Is dat geen schitterende foto?

Beardie in kilt - kopie

21 Maart 2015

ONZE WHOOPY IS JARIG !!!!!!!  ZES JAAR IS ZIJ VANDAAG GEWORDEN !!!!!!

GEFELICITEERD MEIS !!!!!!!!

GEFELICITEERD MEIS !!!!!!!!

Jarig zijn is vermoeiend. Héél vermoeiend……..

Feesten is vermoeiend

1 januari 2015

Beardie Corner wenst alle bezoekers van de site een gezond 2015.

 

17 september 2014

De herfst doet zijn intrede en in het bos is het schitterend, vooral als de zon net opkomt.

20140917_081306 - kopie

1 september 2014

Op onze wandelingen in het Westerpark en dat doen we bijna iedere ochtend twee uur lang, kom je natuurlijk nog wel eens iemand tegen. Dat geldt niet alleen voor de honden, maar ook voor de eigenaren. Dat het altijd wel gezellig is, mag blijken uit onderstaande foto’s.

20140901_092243 - kopie

De foto hierboven is een van de zeldzame waar de fotograaf zelf ook op staat 🙂

20140901_092137 - kopie

20140901_092121 - kopie

20140901_093756 - kopie

Bob en Alfred slaan het gebeuren gade.

20140901_093921 - kopie

15 augustus 2014

Raïsa is een keer meegeweest naar de fysiotherapie, dol enthousiast dat ze weer met de auto meemocht.

20140815_120031 - kopie20140815_120041 - kopie

2 augustus 2014

We zijn lekker met Joy en Barney naar de Maasvlakte geweest. Een paradijs onder de hondenstranden, want er zijn geen strandtenten en -zeker op zondagochtend- zie je geen hond. Nou ja, die van ons en die van Jeanine en Martin dan. SONY DSCSONY DSC

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC

19 juli 2014

In het weerbericht werd gedreigd met 34 graden. Dat was voor ons reden temeer om  ’s morgens om 06.30 al in Noordwijk op het strand te lopen. Nou ja, lopen…… zee in zee uit rennen, maar vooral voor Raïsa er heeeeeerlijk in liggen. Whoopy loopt het liefst als een prinses heel langzaam door het water heen en weer. Genoten hebben we. En ruim voordat de bruinbakkers kwamen, waren wij al weer onderweg naar huis.

20140719_062938 - kopie20140719_062944 - kopie20140719_063255 - kopie20140719_072123 - kopie

Maar Whoopy zou Whoopy niet zijn als zij niet door een kier van een deur van het strandpaviljoen naar binnenloopt om daar eens uitgebreid rond te kijken…

20140719_072944 - kopie

1 juli 2014

Wij hebben geen tuin, dus als de meisjes met vieze pootjes thuiskwamen, moesten ze eerst het bad in om de pootjes af te spoelen. Bij toeval vonden we op internet een “Portable Shower”. Waarom hebben we die niet eerder gezien? Hij is in één woord geweldig. Vijf liter inhoud en drie bar druk is voldoende om ze allebei schoon te spuiten.

Hozelock Portable Shower

Hozelock Portable Shower

 

31 mei 2014

HIEP HIEP HIEP HIEP, HOERAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Onze Raïsa is vandaag 7 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd meis.

25 mei 2014

Vandaag waren we te gast bij de Beardiegruppe Sauerland. Het was een schitterende dag maar voor Raïsa een tikkeltje te warm. Gelukkig voerde de wandeling langs een paar beekjes, zodat afkoeling verzekerd was. Het leukste aan dit bezoek was het feit dat de contacten zodanig verliepen, dat je het idee had de leden van deze groep al jaren te kennen. Een uitgebreide fotoreportage vindt u in de “Foto sectie”.

SONY DSC

SONY DSC

Whoopy schreed als een vorstin door het water. Héél langzaam liep zij rondjes.

SONY DSC

SONY DSC

Eindelijk afkoeling. Met een gelukzalige blik in haar ogen lag ze in een beekje. 

SONY DSC

Whoopy wenst alle lezers een Vrolijk Pasen !!!!!

DSCN0226 - kopie

25 en 26 maart 2014

We hebben weer wat leuke foto’s gemaakt in het Sauerland. De meisjes hebben kennis gemaakt met Purzel, een grote New Foundlander en we hebben eindelijk de buizerd die geregeld rondvliegt, kunnen fotograferen (maar dan wel met een 300mm telelens). Hier de foto van de buizerd, de andere foto’s vindt u in de foto sectie onder het kopje “In het Sauerland”.

Geweldig om zo'n buizerd aan het werk te zien.

Geweldig om zo’n buizerd aan het werk te zien.

21 maart 2014 HIEP HIEP HIEP HIEP, HOERAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Onze Whoopy is vandaag 5 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd meis.

16 maart 2014

Lekker ontspannen in het ochtendzonnetje

Lekker ontspannen in het ochtendzonnetje

5 maart 2014

Wat een sfeer....

Wat een sfeer….

31 januari 2014

Hier liggen we op een wei in het Sauerland. Lekker dollen in de sneeuw. Klik erop voor een vergroting.

Thuis in Duitsland

19 januari 2014

Er was weer een Beardie wandeling georganiseerd. Dit keer in Soestduinen. Volgens de organisatoren waren er zo’n 50 Beardies aanwezig. Er werd gerend, gevlogen, gerold en gebadderd. Een geweldig evenement, zelfs de baasjes hadden het naar hun zin 🙂  Als u op de foto’s klikt, worden ze gigantisch groot.

Beardie wandeling 19-01-2014Eerst maar beginnen met de groepsfoto, om u een idee te geven hoeveel 50 Beardies eigenlijk zijn…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  ——————————————————————————————————–