Een Bearded Collie met een voetbalknie

Ja, echt waar, Raïsa had eind 2010/begin 2011 een voetbalknie. Wij merkten dat zij heel snel mank liep. Eerst zijn wij naar onze eigen –overigens voortreffelijke- dierenarts geweest. Hij heeft foto’s gemaakt, maar daarop was niets te zien. Raïsa bleef daarbij zo stil op de onderzoekstafel liggen, dat er geen roesje nodig was en de foto’s toch haarscherp waren.
Daarop hebben wij een honden fysiotherapeut laten komen, maar dat was geen succes: hij kon eigenlijk niet precies vinden wat de oorzaak zou zijn. Met de therapie die hij had voorgeschreven moesten wij oefeningen doen die, achteraf, juist schadelijk voor Raïsa bleken te zijn. De klachten bleven, hoe “goed” wij ook oefenden. Hoe wij bij de juiste diagnose kwamen? Wij liepen in het Balijbos en kwamen een dame tegen met twee Briards. Wij raakten aan de praat en wij vertelden haar over de klachten van Raïsa. Één van haar Briards had gewrichtsproblemen en was nu onder behandeling bij een dr. Aharon in Noorden. Zij was vol lof over de therapie en gaf ons de naam van de website.
Bearded Collie met voetbalknie
Deze dr. Aharon is dierenarts voor orthomanuele diergeneeskunde. Orthomanipulatie is ontworpen en bedoeld om een afwijkende wervel- en/of gewrichtsstand te corrigeren.
Bij dieren zijn een of twee behandelingen vaak afdoende. Toen wij bij haar kwamen had zij binnen vijf minuten vastgesteld wat er aan de hand was: gescheurde of uitgerekte kruisbanden, populair gezegd een voetbalknie. Met behulp van haar therapie is Raïsa vrijwel helemaal hersteld. Alhoewel we wel op moeten blijven letten. Een bijkomend pluspunt is, dat zij ook contact opneemt met je eigen dierenarts en met hem overlegt. Zij is een coryfee op haar vakgebied en, getuige het gastenboek op haar site, komen ze uit het hele land naar haar toe. Geweldig. Een link naar haar website vindt u op de “Links” pagina.

Onlangs is met behulp van nieuwe röntgenfoto’s vastgesteld dat de kruisbanden toch helemaal gescheurd zijn en dat de pezen in de knie deze taak zo goed als mogelijk hebben overgenomen. Het zal altijd een zwak punt blijven, maar een beetje ravotten lukt gelukkig nog wel.

 

 

——————————————————————————————————–