Gewrichtsproblemen

2015

Raïsa loopt al een half jaartje mank rechts voor. Wij zijn daarvoor naar de dierenarts geweest in de gedachte dat het misschien met de doorgescheurde kruisbanden rechts achter te maken zou kunnen hebben. Maar dat zou niet zo zijn. De pezen hebben de functie van de kruisbanden overgenomen en het geheel voelde relatief stevig aan. Raïsa gaf daar ook geen pijn aan. Röntgenfoto’s wezen uit dat zij in beide voorpootjes aan de ellebogen wat artrose heeft. Maar volgens de dierenarts zou dat niet de oorzaak kunnen zijn van het mank lopen. Wel werd ons te verstaan gegeven dat wandelingen van 2 uur niet langer verantwoord zijn. Hooguit een uurtje moest dat worden. En je iedere paar weken uitleven op het strand moet ook voorlopig in de ijskast. Omdat er geen directe aanwijzingen waren waar het mank lopen dan wel vandaan zou komen, vermoedde hij dat het een spierenkwestie zou zijn.20140615_170636 - kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondanks de druppeltjes en korreltjes bleef zij mank lopen. Na onze terugkeer van de vuurwerkvlucht naar het Sauerland, zijn we naar dr. Aharon geweest, een orthomanuele dierenarts waar wij al goede ervaringen mee hadden gehad. Volgens haar zat het toch in de rechter achterpoot: tien dagen Rimadyl zou moeten helpen. Tijdens het Rimadyl slikken had Raïsa nergens last van, maar zodra we stopten kwam het weer terug.  Via via hoorden wij van een paranormaal begaafd iemand die, als zij contact had met een dier, in haar eigen lichaam de pijn voelde die het dier aangaf. Wij hebben toen gesproken met Thilly Ruinen in Meppel. Zonder dat wij nadere aanwijzingen gegeven hadden, wist zij te vertellen dat Raïsa een ontsteking had bij de spieraanhechting in haar rechter schouder. Het was niet ernstig, maar wel pijnlijk. Bijzonder om te horen, omdat de gedachte van onze dierenarts ook in die richting ging. Voorts zou Raïsa last hebben van haar bijholtes met uitstraling naar haar jukbeenderen. Daarop zijn we, mede op aanraden van onze dierenarts, naar “Den Hoek” in De Bilt gegaan. Daar zit een holistische dierenartsenpraktijk, waar ze weer een heel eigen benadering hebben. Raïsa is onderzocht en daar kwam uit dat zij een licht vervuilde lever had, een ontsteking aan de spieraanhechting in haar rechter schouder en dat zij hoofdpijn had. Verdorie, dan had Thilly Ruinen het toch wel heel erg goed gevoeld, want dat kwam vrij precies overeen met wat zij had gezegd. Zij kreeg daar een behandeling met de Biosensor en dat werkte echt: Raïsa viel op de behandeltafel gewoon in een heel ontspannen slaap. Geweldig. De medicijnen die we hebben gekregen, beginnen nu ook te werken. Met homeopatische middelen duurt dat immers altijd iets langer. Als Raïsa nu opstaat, loopt zij duidelijk merkbaar minder mank dan voorheen. De extreme angst voor geluiden is er nog steeds, maar voor ons is het op dit moment het belangrijkste dat zij weer goed – en vooral pijnloos – gaat lopen. En wat haar angst voor geluiden betreft: we geven de moed niet op. Maar soms zou je er wel bijna moedeloos van worden hoor.

IMG-20120726-00094a

Bij ons tweede bezoek aan de Holistische Dierenartspraktijk Den Hoek in De Bilt, leek het er voorzichtig op dat er verbetering in zat. Zij kreeg weer een bio-resonantie behandeling en wij moesten twee weken later telefonisch contact opnemen om de stand van zaken door te spreken. In de tussentijd kreeg Raïsa een terugslag. Vermoedelijk door een verkeerde beweging liep zij plotseling weer erg mank. Toen wij dat bij het telefonische contact meldden, was het simpele antwoord: “Dan kan ik niets meer voor u doen, gaat u maar naar een reguliere dierenarts”. Wij waren met stomheid geslagen, want er werd met geen woord meer gesproken over de andere klachten die zij gevonden had. Ga maar naar een ander…….

2016

Wij kregen een tip om eens naar een chiropractor te gaan. Door tussenkomst van Thilly Ruinen kwamen we nu terecht bij Ingrid van Alten,  chiropractor/ostheopaat in Nieuw-Vennep. Thilly had uitgependeld dat zij de enige chiropractor was die de toestand van Raïsa daadwerkelijk zou kunnen verbeteren. Ingrid van Alten ontdekte dat Raïsa’s hele rechterkant vast zat plus dat haar bekken een beetje scheef hing. Door het langdurige mank lopen was haar hele houding verstard, met alle problemen van dien. Wat zij tijdens onze bezoeken doet is deze kant losmaken, terwijl wij in de tussenliggende tijd vier keer per dag een half uurtje met Raïsa lopen om zo weer een beetje spiermassa te kweken. Het arme beest loopt al zeker een half jaar alleen maar aan de riem en mist de energie-explosies enorm. Ook het strand is nog steeds taboe voor haar, omdat zij geen grenzen kent en ook wanneer het al heel erg pijn doet, gewoon verder rent.

Van  2015 tot  2021 zijn wij met vaste regelmaat bij Ingrid van Alten geweest. Raïsa heeft er veel baat bij gehad, maar toen ik zag dat waarschijnlijk het uiterst bereikbare was behaald, zijn we met de behandelingen gestopt.

27 maart 2019

Bij de jaarlijkse inentingen in september 2017 zei onze reguliere dierenarts dat er een middel op de markt was gekomen, dat speciaal voor gewrichtsproblemen is. Het heet FLEXADIN ADVANCED.  Het zou te ver voeren om alle bijzonderheden van dit product hier te vermelden, maar als u, bijvoorbeeld op

https://www.dierapotheker.nl/Hond/630-Tablet-en-Brok/4952-Flexadin-Advanced-30-stuks

kijkt, heeft u een goed beeld van wat het product beoogt. We zijn nu zo’n anderhalf jaar verder en we kennen Raïsa niet meer terug. Ze is ontzettend aanhankelijk geworden, speels, loopt graag haar rondjes door het Westerpark en…….. loopt niet meer mank. We hebben op onze wandelingen al vele goede ervaringen gehoord: een hondje in een wagentje die niet zo best meer liep, loopt nu mee zonder wagentje, een andere hond die heel slecht liep, trekt nu weer een -voorzichtig- sprintje. Dit zijn geen verzonnen gebeurtenissen, wij worden ook niet gesubsidieerd door wie dan ook, maar wij vinden de uitwerking van Flexadin Advanced zo bijzonder, dat wij het graag bekend maken. Want wie weet kunt u ook uw hond zo een beter leven geven.

Onlangs is Raïsa weer getest op de auto-immuunziekte  “Ziekte van Addison”,  die bij een paar van haar familieleden voor komt. Gelukkig was de uitslag bij haar negatief. Jippieeeeee.

Op de pagina “Links” hebben wij een link geplaatst naar Thilly Ruinen en onze –homeopatische- dierenarts Atjo Westerhuis. Op hun websites kunt u alle informatie vinden die met hun specialisme te maken heeft. Interessant om eens te bekijken en een idee te krijgen van wat er zo al mogelijk is. Je weet nooit waar het nog eens goed voor is…..

ORTHOMANUELE DIERENARTSEN VOOR O.A. ALLE GEWRICHTSPROBLEMEN

Inmiddels, we schrijven nu 2022, is dr. Aharon met pensioen gegaan. Gelukkig heeft zij haar kennis en methoden overgebracht op onderstaande orthomanuele dierenartsen:

Dr. Frederique Bavelaar

Drs. Ing. Iris van Deur CCRP

Drs. Ellen Kuijken

Drs. Jacha Heukels

Drs Janneke Heijltjes

Zelfs onze ruwharige teckel kon zonder operatie van haar meervoudige hernia’s worden genezen. TOP.